Printed From:

Oltóanyagellátás

Évente több mint 3 millió életet mentünk meg..., de több mint 3 millió ember még így is meghal, mert nem jut hozzá a megfelelő, létező oltóanyaghoz.

A Sanofi Pasteur azt szeretné, hogy a létező oltóanyagokhoz mindenki hozzájuthasson – függetlenül attól, hol él.

Az oltóanyag beadás költsége, a gyenge lábakon álló egészségügyi rendszerek, és egyes esetekben a konfliktusok miatt a világ legszegényebb országaiban számos ember nem jut hozzá a védőoltásokhoz. Számos nemzetközi szervezettel, így az Egészségügyi Világszervezettel (World Health Organization - WHO), az ENSZ Gyermeksegélyezési Alappal (United Nations Children’s Fund - UNICEF) és a Vöröskereszttel dolgozunk együtt, és ezeken keresztül biztosítjuk az oltóanyagok azokon a területeken, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Számukra speciális kiszereléseket állítunk elő, és korlátozott árképzési irányelveket vezettünk be.

GLOBÁLIS OLTÓANYAG ÉS OLTÁSI SZÖVETSÉG (THE GLOBAL ALLIANCE FOR VACCINES AND IMMUNIZATION , röv. GAVI)
A GAVI Szövetséget a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a Világbank, a WHO, az UNICEF és oltóanyaggyártó vállalatok, így a Sanofi Pasteur alapították meg 2000-ben. A gyermekek életének megmentése, és az emberek egészségének megőrzése iránt az oltóanyagok széleskörű alkalmazása útján elkötelezett GAVI Szövetség fő célkitűzése az, hogy immunizálási programok és egészségügyi rendszerek, valamint új oltóanyagok bevezetésének támogatásával jelentős mértékben hozzájáruljon a nemzetközi immunizálási célok eléréséhez.

A Sanofi Pasteur magáévá tette a GAVI Szövetség célkitűzéseit az oltóanyagok megfelelő alkalmazásához szükséges infrastruktúra fejlesztésére, és az elsősorban a fejlődő országokat érintő betegségekkel kapcsolatos kutatási és fejlesztési programok elősegítésére. A Sanofi Pasteur már régóta differenciált árképzési irányelvet alkalmaz annak érdekében, hogy az oltóanyagok a GAVI Szövetség országaiban is hozzáférhetőek legyenek.

GLOBÁLIS POLIÓ-FELSZÁMOLÁSI KEZDEMÉNYEZÉS (THE GLOBAL POLIO ERADICATION INITIATIVE, röv. GPEI)
A nemzeti kormányok, a WHO, a Rotary International, az amerikai Betegség Kontroll és Megelőzés Centrum (Centers for Disease Control and Prevention vagy CDC) és az UNICEF vezetésével működő GPEI a világ jelenleg ismert legnagyobb közegészségügyi kezdeményezése. 1988 óta a világon közel két milliárd gyermek kapott polio védőoltást ennek a több mint 200 ország és 20 millió önkéntes részvételével működő egyedülálló együttműködésnek köszönhetően, amelyet 3 milliárd dollár nemzetközi befektetés támogat. Megbízható beszállítóként és partnerként a Sanofi Pasteur továbbra is teljes mértékben elkötelezetten támogatja a GPEI-t. Vállalatunk a GPEI legnagyobb céges támogatója. 1988 óta 120 millió adag szájon át alkalmazható polio oltóanyagot adományoztunk a háború sújtotta afrikai országokban (Angola, Libéria, Sierra Leone, Szomália és Dél-Szudán) élő gyermekek oltásához.

EPIVAC: AZ INFRASTRUKTÚRA KIÉPÍTÉSE
Az EPIVAC program a Sanofi Pasteur egyik hozzájárulása a GAVI Szövetség számára. Az Agence de Médecine Préventive által bevezetett program a számításba jöhető országok nemzeti kormányainak és a résztvevő egyetemek (Cocody-Abidjan, Ivory Coast és Paris-Dauphine, Franciaország) partnerségével jött létre a WHO-val, az UNICEF-fel, a Vaccine Fund-dal, és egyéb Afrikában működő partnerekkel együttműködve.

E program célkitűzése tizenegy közép- és nyugat-afrikai országban az immunizálási programok bevezetésében résztvevő orvosok továbbképzése.

Az epidemiológia, az alkalmazott számítástechnika, a vakcinológia és az egészségügyi programok irányítása terén biztosított orvosi továbbképzéssel, a fejlődő országokban az immunizálás szervezésével és irányításával kapcsolatos posztgraduális képzés javítja az oltóanyagok hozzáférhetőségét a világ legszegényebb országaiban.

További információkért látogasson el az alábbi honlapra:

GAVI Alliance website

GPEI website

Epivac website