Printed From:

K+F

A holnap megoldásai a kutatás és fejlesztés útján

Az innováció kulcsfontosságú az emberek egészségének javításához világszerte, valamint vállalatunk sikeréhez is. Ezért a Sanofi Pasteur naponta több mint 1 millió eurót fordít kutatásra és fejlesztésre.

Egy új oltóanyag kifejlesztése 14-25 évet vehet igénybe, teljes költsége pedig 300 millió és 1 milliárd dollár között mozog.

A Sanofi Pasteur élen jár a betegségek immunológiai megoldásokkal történő megelőzésének fejlesztése terén, minden életkorban. Folyamatosan gyűjtjük az új tudományos ismereteket és technológiákat, hogy biztonságos és hatásos egykomponensű és kombinált oltóanyagokat fejlesszünk ki a világ népességét sújtó összetett betegségekre.

Önállóan vagy másokkal együttműködve vállalatunk folyamatosan dolgozik az olyan betegségek elleni védőoltások fejlesztésén, amelyekre nagyon nagy igény van. Jelen pillanatban tizenhét készítmény fejlesztése van folyamatban, illetve került benyújtásra engedélyezés céljából; ezek új betegségeket céloznak meg vagy már meglévő oltóanyagok továbbfejlesztett változatai, minden életkor számára:

  • olyan fertőző betegségek elleni új oltóanyagok, amelyekre jelenleg nincs megfelelő védőoltás, mint például a Dengue-láz és a jatrogén infekciók pl. a Clostridium difficile okozta fertőzések;
  • új oltóanyagok a fejlődő országokat támadó betegségek, például a tuberkulózis ellen;
  • új vagy a helyi igényeknek megfelelően tovább fejlesztett oltóanyagok, például egyadagos Japán encephalitis elleni oltóanyag vagy rotavírus, ill. II. generációs vero veszettség elleni oltóanyag (VRVg);
  • új kombinált oltóanyagok, minden életkorra; és
  • potenciális influenza világjárvány elleni oltóanyag.