Printed From:

A gyártással kapcsolatos kihívások

Az oltóanyagok gyártása összetett feladat és a folyamat minden fázisában nagyon szigorú ellenőrzést igényel. Egy oltóanyag előállítása akár 22 hónapig is eltarthat. Ennek az időnek a 70%-a minőség-ellenőrzés.

A nemzetközi igényeknek való megfelelés és eközben a nagyon szigorú minőségi és hatósági előírások betartása folyamatos kihívást jelent. Oltóanyag-gyártási stratégiánk menedzselése nemzetközi szinten, bevezetése pedig helyi szinten történik, ezzel biztosítva, hogy folyamatosan megfeleljünk a közegészségügyi igényeknek, a megfelelő mennyiségű oltóanyag megbízható leszállításával.

Az előrejelzéssel kapcsolatos kihívás

Az oltóanyagok gyártásához szükséges az, hogy képesek legyünk előre jelezni az igényeket. Az oltóanyag-gyártási ciklus hosszú és a gyártási kapacitás egy adott időpontban adott, nem bővíthető, mert egy új gyártó létesítmény létrehozása 4-6 évet vesz igénybe.
Az igények előrejelzése mellett alapvető fontosságú, hogy támogatni tudjuk a közegészségügyet azzal, hogy időben reagálunk a váratlan igényekre, járványokra és bioterrorizmusra. A Sanofi Pasteur biztonsági tartalékot raktároz az oltóanyagokból arra az esetre, ha nagy mennyiségű oltóanyagra lenne szükség azonnali alapon.

A mennyiséggel kapcsolatos kihívás

2009-ben a Sanofi Pasteur több mint 1,6 milliárd adag oltóanyagot gyártott, ezzel lehetővé téve több mint 500 millió ember oltóanyaggal való ellátását világszerte.
A gyorsan növekvő igények kielégítésére évente bevételünk 10%-át ilyen beruházásokba fektetjük.
A vállalat nemzetközi háttere lehetővé teszi, hogy megfeleljen ennek a rendkívül nagy gyártási kihívásnak, amellett, hogy támogatja a közegészségügyet a váratlan igények és járványokra reagálva.

A minőséggel kapcsolatos kihívás

Azt szeretnénk, hogy a Sanofi Pasteur a minőség szinonimájává váljon. Ezért stabil minőségügyi kultúrát fejlesztettünk ki, és nagy figyelmet fordítunk arra, hogy ezt minden egyes munkatársunk nap mint nap szem előtt tartsa. Létrehoztunk például egy átfogó hűtési-lánc kezelési rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a csomagok a kiszállítás alatt is megfelelő hőmérsékleten maradjanak. Ez biztosítja, hogy az oltóanyagok hatásosak maradjanak a gyártástól a beadásig. Ahhoz, hogy ezt a minőségi szintet elérje, a Sanofi Pasteur specifikus intézkedéseket vezetett be: helyes ipari irányítási és marketing gyakorlat, irányítási alapelvek és teljesítménymérés.

A vásárlók elégedettségének folyamatos javítása, a hatósági előírásoknak való egyre jobb megfelelés, és egyúttal vállalatunk versenyképességének fenntartása érdekében a minőségügyi csoport szorosan együttműködik az ipari műveletek vezetőivel. Együttesen határozzák meg a minőségi irányelveket és útmutatásokat, és biztosítják, hogy a folyamatok megfelelnek a helyes gyártási gyakorlat előírásainak.